Consistent afvallen zonder coach?

In deze blog lees je tips over gezond afvallen zonder coach. Als fitnessondernemer en personal trainer is het mijn doel om zo veel mogelijk mensen te helpen met het bereiken van een betere gezondheid, niet alleen degene die mij willen betalen. Niet iedereen heeft het geld voor een coach of wil een coach inhuren om resultaat te boeken. Daarom plaats ik blogs en post ik op social media, zodat ik zo veel mogelijk mensen kan helpen met afvallen, spiergroei en coaching. Ik wil dat jij het beste uit jezelf haalt, zodat jij met een voorsprong het nieuwe jaar in kunt gaan. Met onderstaande tips kun jij vandaag nog aan de slag en veel impact maken op jouw leven.

☑ Houd 90 dagen lang een voedingsapp bij

Met het bijhouden van je voeding door middel van een voedingsapp zal je gezonder gaan eten. Hoezo dan? Als je elke dag jouw calorieën telt, krijg je inzicht in hoeveel troep je eigenlijk eet. Dat frikandelbroodje is bijvoorbeeld al rond de 450 kcal, net als twee chocolate chip cookies van de Albert Heijn. Dat betekent dat je al op 1/4e zit van de gemiddelde caloriebehoefte. Kortom: je hebt een beter idee over hoeveel je binnenkrijgt, waardoor je gezondere keuzes gaat maken! Zelf raad ik aan om dit minimaal 90 dagen vol te houden. Er zijn genoeg apps die jouw gewicht, calorie inname en gewicht in kaart brengen. Zo heb je via één app inzicht in jouw gehele pad richting een gezonder leven. En bonus: ze zijn bijna allemaal gratis te downloaden!

☑ 2x per week krachttraining

Zorg dat je minimaal 2x per week aan krachttraining doet. Hierdoor zal je je na een kortere tijd een stuk sterker en vooral gezonder voelen. Je begint weer vol met energie te zitten. Om te zorgen dat je de oefeningen goed doet, is het belangrijk om een YouTube-account te vinden met een heldere uitleg. Zo voorkom je blessures, oneven spiermassa en andere ongewenste resultaten.

☑ Zorg voor een consistent slaapritme

Dit zou net zo goed de belangrijkste kunnen zijn. Of je dag nou goed of slecht gaat, iedereen gaat op een gegeven moment naar bed. Je slaapt elke dag. Zorg er dan voor dat het op vaste tijden is en je minimaal 7 uur slaapt. Zo word je elke dag wakker vol energie om de dag goed te beginnen.

☑ Verwijder negatieve lading in je leven

Elke dag heb je te maken met positiviteit. Helaas komt het ook voor dat je met negativiteit zal moeten dealen. Stop met het contacteren van mensen die niet in je geloven, ontvolg accounts (en andere meldingen) die je een negatieve lading meegeven. Alleen zo kan jij je focussen op het bereiken van je grootste doelen.

☑ Vind jouw levensdoel

Wat wil jij hebben bijgedragen in het leven? Denk aan wat je echt zou willen bereiken. Wat zou je doen als geld geen rol speelde? Verleg je mentale grenzen. Stel een bucketlist en voeg vooral waarde toe aan de wereld. Kom in actie en vind je levensdoel! Door het vinden van je levensdoel heb je elke dag iets waar je naartoe werkt. Zorg ervoor dat dit doel elk moment van de dag door je hoofd stroomt, zodat jouw acties worden bepaald door jouw doel. Zo vermijd je dingen die je van je pad halen, zoals bijvoorbeeld uitgaan, omgaan met negatieve mensen en procrastineren.

☑ Leer te ontspannen tijdens het afvallen

Je ervaart al genoeg spanning. Dagelijks ga je door je leven heen vol spanning en stress. Er moet ook tijd zijn om die stress los te laten. Probeer eens te mediteren. Ren een stukje door je wijk of ga eens lekker sporten! Laat je spanning los, anders gaat jouw spanningsboog knappen.

☑ Zet jezelf op de 1e plek

Zet jezelf op de eerste plek. Jij bent hier om wat toe te voegen aan de wereld, niet om je te laten leiden door een ander. Leer van jezelf te houden. Dat is niet egoïstisch, juist het omgekeerde. Stop met twijfelen aan jezelf. In deze blog lees je een aantal tips hoe je kan stoppen met twijfelen aan jezelf.

☑ Overwin angsten en overwin de twijfel aan jezelf

Iedereen heeft wel eens twijfels. Sommige mensen hebben het vaker dan de ander. Misschien heb jij het laatst nog gehad, toen je voor een moeilijke keuze stond en je niet zeker wist wat het beste was. Zorg ervoor dat je deze twijfel uitschakelt. Overwin jouw angsten en bereik jouw grootste doelen.

Stap voor stap afvallen

Dat zijn de tips die ik graag met je wilde delen. Wil je meer tips? In mijn vorige blog lees je hoe je jouw potentie volledig benut. Ik geloof er volledig in dat als jij deze tips toepast in jouw dagelijkse leven, je binnen een paar maanden onherkenbaar bent voor vrienden, familie en je collega’s. Ik raad je aan om stapsgewijs aan de slag te gaan. Probeer niet alles in één keer te doen, want dan is de kans groot dat je gaat falen. Kies de tips die het meeste invloed gaan hebben op je leven, stel een plan op en ga ermee aan de slag. Met deze tips kan jij binnen no-time je leven omdraaien, zonder coach of trainer!