Wanneer ga je te ver? Overleg met een personal trainer

Als personal trainer ontvang ik regelmatig mensen bij SOUL GYM in Utrecht die even extra hard willen gaan tijdens hun personal training.

De reden hiervan? Zij hebben het weekend iets te veel gegeten en gedronken en willen dit graag compenseren. Wanneer is het genoeg Wanneer ben je te fanatiek? Overleg met een personal trainer.

Mijn naam is Tonnie Barberio, eigenaar en personal trainer bij SOUL GYM in Utrecht.

Als onderstaand stuk jou aanspreekt en je wilt een vrijblijvende kennismaking, neem dan contact op via:

Contact

Ik hoor graag van je!

 

Wanneer is het genoeg? Wanneer ga je te ver?

Ik zie vaak genoeg trainingen voorbij komen, waarbij mensen willen compenseren.
Ze willen compenseren wat op weg naar hun doelstelling of resultaat, elke keer maar niet lukt.

Een keer een feestje of etentje overslaan, óók in het weekend op je eten letten. Of een klein beetje lijden om een mooi resultaat neer te zetten.

En vervolgens ga je 2uur in de gym “compenseren”. Dit kan ik je afraden en gaat je absoluut niet helpen.

Grote resultaten brengen nou eenmaal offers. Niet voor de rest van je leven. Maar wel de periode dat jij zo hard aan je doelstelling werkt.

Het ironische van dit hele verhaal is dat de meeste mensen in de sportschool, jaren werken aan iets wat je “makkelijk” in een paar maanden kunt bereiken.

Je stopt al die moeite van al die jaren in die korte periode. Met een mooier resultaat als gevolg.

Het enige dat dit vereist is dat je keuzes moet maken. Iets minder series bingen dan je normaal doet. 1 zak chips minder per week. 3 glazen alcohol minder per week.

Veel mensen zullen dan gaan steigeren en zeggen: “Dat is toch geen leven”.

Maar een leven waar jij afhankelijk bent van Netflix, chips of alcohol lijkt mij persoonlijk onprettiger.

De gezondheidsvoordelen, de kwalitatievere levensjaren en dat succesgevoel, zijn allemaal voor jou.

Of je kiest ervoor om door te gaan zoals je altijd hebt gedaan. En je krijgt de resultaten zoals je die altijd hebt gehad..

Overleg met een personal trainer

Het ideale aantal keer per week om te sporten kan verschillen afhankelijk van verschillende factoren, zoals je leeftijd, gezondheid, fysieke conditie, persoonlijke doelen en tijdsbeperkingen.
Het is ook belangrijk om af te wisselen tussen verschillende soorten activiteiten, zoals cardio oefeningen, krachttraining en flexibiliteitstraining, om een ​​goede balans te behouden en blessures te voorkomen. Onthoud dat het belangrijk is om naar je eigen lichaam te luisteren en te weten wanneer je genoeg hebt gehad. Overmatig sporten kan leiden tot blessures en uitputting. Personal training Utrecht helpt je graag verder om jouw doelen te bereiken. In deze blog vind je tips waarmee je een rotsvast vertrouwen opbouwt om jouw doelen te bereiken.