Wat is nou het ideale moment om te beginnen?

Misschien herken je de volgende situatie wel bij de mensen om je heen of misschien wel bij jezelf. Ik heb het over uitspraken als: “Maandag ga ik echt starten” of “In januari pak ik het weer op” en tot slot “Na de lock-down als weer meer mag en kan ga ik aan de slag”. Het zijn allemaal uitspraken die voorafgaan aan uitstel. Uitstel van taken op je to-do list, stoppen met roken of in dit geval: starten met een gezonde lifestyle of het werken aan je fysieke doelen. Wat is nou het ideale moment om te beginnen? In dit artikel geef ik je er mijn kijk op.

Van uitstel komt…

Ik denk dat je dit gezegde zelf wel kunt afmaken. Het is makkelijk om iets waar je momenteel even geen zin in hebt, of het simpelweg te druk voor hebt uit te stellen tot een periode waarin je meer motivatie ervaart of meer ademruimte hebt. Maar goed… Wie zegt dat je het dan rustiger hebt? Of dat je er mentaal wel ruimte voor en zin in hebt? De ervaring leert helaas dat van uitstel wel degelijk afstel komt. Als ik een vrije dag zou krijgen voor ieder persoon die de afgelopen drie jaar zei “Bart, nu even niet.. maar ik bel je binnenkort op voor een afspraak” dan kon ik een jaar met sabbatical.

Hoe stel je je sportdoelen?

Herken je deze slogan? Het is een slogan van Nike geweest toen ik net startte met personal training geven jaren terug. En tot op heden heb ik nog geen meer pakkende slogan voorbij zien komen. Want wat je gisteren uit kon stellen kan je ook vandaag uitstellen. En morgen… en overmorgen en…

Maar als jij graag aan je fysieke doelen wilt werken, of dit nou gespierder worden is, of afvallen of gewoon jezelf fitter voelen een ding staat vast: Er komt geen ideaal moment om te beginnen. Dus waarom start je niet gewoon nu? Omdat kerst en Nieuwjaar nog op de planning staan? Geen zorgen! Als jij nu je intake plant eet je vanaf morgen echt niet alleen nog maar sla en fruit. Maar door vandaag die knoop door te hakken en die intake in te plannen geef jij wel de commitment om aan jezelf te werken, leer je de komende weken je trainer kennen en doe je misschien wel een training of twee. Zodat jij in januari al lekker bezig bent met het werken aan je doelstellingen.

De sportscholen zijn helaas gesloten. Maar gelukkig mogen personal trainers buiten wel 1 op 1 training geven. Hierdoor zijn wij in staat om jou ook tijdens de lock-down op een verantwoorde wijze te helpen met je doelstellingen. En het mooie van de PT studio is dat we werken met verschillende trainers. Dat betekent dat we altijd een trainer hebben die bij jou past.

Wil je meer informatie over het behalen van je doelen? Lees dan deze blog.

Stop met twijfelen

Ga jij wachten tot in het nieuwe jaar de maatregelen eindelijk worden versoepeld en je altijd-volle-agenda meer gaatjes heeft? Of kies je ervoor om nu die knoop door te hakken en kom jij binnenkort langs voor een bak koffie en een goed gesprek? De keuze is aan jou en de resultaten ook. Neem contact met ons op om samen aan de slag te gaan.

Twijfel je? Wat is de oorzaak van twijfel en wat kan jij eraan doen zodat jouw mindset in lijn staat met jouw doelen? Dat lees je hier!